Svijet

Zelenskij misli da će uskoro pregovarati s Putinom: Ne vjerujem mu. Vidi da smo jaki

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u razgovoru za Vice da misli da će ruski predsjednik Vladimir Putin prestati s neprijateljskim ponašanjem i da će konačno doći do pravih pregovora, budući da je vidio da Rusi nailaze na žestok otpor Ukrajinaca. 

“Mislim da hoće. Mislim da vidi da smo jaki”, rekao je Zelenskij. “Hoće, samo nam treba malo vremena”, dodaje.

Pentagon je procijenio da su Rusi izgubili četiri hiljade vojnika. Zelenskij kaže da ruske snage sve sporije napreduju kroz Ukrajinu te da Rusiju i cijeli svijet iznenađuje snažan odgovor Ukrajinaca. Zelenskij smatra da će ove činjenice natjerati Putina da završi sukob kroz pregovore.

Novinar Vicea pitao je ukrajinskog predsjednika može li vjerovati Putinu, na šta je on odgovorio: “Vjerovati? O ne. Vjerujem samo svojoj porodici”. Potom je uslijedilo pitanje može li se išta dogovoriti onda s Putinom.

“Moramo, jer da bismo zaustavili ovaj rat… Kako zaustaviti ovaj rat? Samo dijalogom. I samo dijalogom s predsjednikom Rusije. Rusija se bori s nama, ona je ušla u naše kuće, našoj djeci… Mi ih nismo pozvali”, kaže Zelenskij. Njegova poruka Putinu je: “Zaustavite rat. Počnite razgovarati. Samo to.” 

Na pitanje što ako Putin ne bude pregovarao Zelenskij odgovara: “Mislim da hoće. Mislim da hoće. Mislim da vidi da smo snažni. Samo trebamo malo vremena.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
UŽIVO Rusija kuka jer im se urušava ekonomija. Putin održava sastanak zbog sankcija
6 mjeseci

[…] Šta je sve rekao o Vladimiru Putinu pročitajte OVDJE. […]