Svijet

Zelenskij ruskim vojnicima: ‘U presretnutim razgovorima čujemo šta stvarno mislite o ovom ratu, o ovoj sramoti. Odaberite!’

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je u svom posljednjem obraćanju pozvao ruske vojnike da se odreknu oružja umjesto “sramotnog nastavka rata”. Također je rekao da je rat postao “noćna mora” za Ruse i ustvrdio da njihove trupe bježe s bojišta i ostavljaju oružje i opremu Ukrajincima.

“Želim poručiti ruskim vojnicima, onima koji su već ušli u naše krajeve i onima koje se šalje da se bore protiv nas. Ruski vojni obveznici, molim vas, pažljivo me slušajte. Ruski časnici, sve ste već shvatili. Nećete moći uzeti ništa iz Ukrajine. Oduzet ćete živote – mnogo vas je – ali i vaš će biti oduzet.

Zbog čega ćeš umrijeti? Znam, želiš preživjeti. U presretnutim pozivima čujemo šta stvarno mislite o ovom ratu, ovoj sramoti i svojoj državi. Vaši međusobni razgovori, vaši pozivi kući svojim porodicama, sve čujemo. Donosimo zaključke. Znamo ko si. Zato ti nudim izbor: U ime ukrajinskog naroda, dajemo vam priliku da živite. Ako se prepustite našim snagama, ponašat ćemo se prema vama kao što se prema ljudima treba odnositi: dostojanstveno. Onako kako s vama nisu postupali u vašoj vojsci. I način na koji se vaša vojska ne ponaša prema našim ljudima. Odaberite”, rekao je Zelenskij.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
UŽIVO Više snažnih eksplozija u Kijevu, gori stambena zgrada. Zelenskij pozvao ruske vojnike na predaju
10 mjeseci

[…] PROČITAJTE  Zelenskij ruskim vojnicima: 'U presretnutim razgovorima čujemo šta stvarno misli… […]