Puni Gas

Želite kupiti automobil iz filma o Jamesu Bondu? Stiže prilika!

Automobili Defender, Range Rover i Jaguar iz najnovijeg filma o tajnom agentu 007 “No Time To Die” nalaze se među predmetima koji se prodaju na aukciji u povodu obilježavanja 60 godina filmova o Jamesu Bondu.

U ponudi će biti dva Defendera i Range Rover Sport SVR, predvođeni Defenderom 110 (procjena: 300.000-500.000 funti) poznatim po kaskaderskim scenama u “No Time To Die”.

Od njegove prodaje korist će imati britanski Crveni križ. Aukcijski lot ima jedinstveni VIN (identifikacijski broj vozila) 007. Jedan od 10 Defendera korištenih tokom snimanja, također je korišten u promotivnim aktivnostima prije izlaska filma, prenosi Tportal.hr.

Jedinstveni logo

Defender 110 V8 Bond Edition, kreiran od strane SV Bespoke odjela i inspiriran specifikacijama Defendera u ‘No Time To Die’, također ide na akciju (procjena: 200.000-300.000 funti).

Samo 300 izdanja Bond serije bilo je dostupno širom svijeta, a ova verzija ima jedinstveni logo “60 Years of Bond” ugraviran na rubu ploče s instrumentima.

Ovo vozilo je specifikacija za Ujedinjeno Kraljevstvo, u potpunosti je legalno za ceste i bit će prodato u korist dobrotvorne organizacije Tusk.

Range Rover Sport SVR kaskaderski auto (procjena: 80.000-120.000 funti) također je “glumio” u brzoj potjeri na svim terenima “No Time To Die” i bio je jedan od šest isporučenih za snimanje.

Izabran od strane kaskaderskog tima filma kao savršen automobil za potjeru, Jaguar XF (procjena: 50.000 – 70.000 funti) jedan je od dva koja su se pojavila u predodjavnoj sekvenci filma.

Proganjali su Jamesa Bonda (Daniel Craig) i Madeleine Swann (Lea Seydoux) uskim, krivudavim ulicama Matere u južnoj Italiji.

‘Defender, Range Rover i Jaguar bili su u središtu akcije u “No Time To Die”. Svaki automobil predstavlja jedinstveni dio povijesti Jamesa Bonda za koji smo sigurni da će ga kolekcionari rado posjedovati i drago nam je što možemo podržati naše dobrotvorne partnere kroz njihovu prodaju.

Uz tako veliku potražnju za Defender V8 Bond Edition, također se nadamo da će ova posebna jednokratna verzija s logotipom “60 years of Bond” privući oduševljenog kupca.’ rekao je Nick Collins, Izvršni direktor programa za vozila Jaguar Land Rovera.

Online prodaja

Službena dvodijelna dobrotvorna rasprodaja, “Šezdeset godina Jamesa Bonda”, uključuje ukupno 60 lotova.

Online prodaja bit će otvorena za nadmetanje od 15. septembra do Dana Jamesa Bonda 5. oktobra, predstavljajući 35 lotova koji obuhvataju 25 filmova s ​​posterima, rekvizitima, kostimima, suvenirima i iskustvima.

Kaskaderski automobili Defender, Range Rover i Jaguar nalaze se među 25 lotova na aukciji uživo koju će održati Christie’s i EON Productions u Londonu 28. septembra samo uz pozivnicu.

Obožavatelji i kolekcionari širom svijeta moći će licitirati online koristeći Christie’s Live uslugu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare