Sport

Željezničar dogovorio saradnju sa klubom iz Gane: Afrikanci stižu na Grbavicu

FK Željezničar dogovorio je saradnju sa Medeamom, klubom iz Gane, a to je potvrdio tamošnji predsjednik Moses Armah.

Dva kluba potpisala su ugovor na tri godine, a kako stoji na službenoj stranici ganskog kluba, moguća je razmjena igrača, tehničkog osoblja te rukovodstva, a tu su i olakšice oko potencijalnih transfera.

Također, Akademija Medaeme će doputovati u Sarajevo te trenirati na terenima FK Željezničar.

“Sretni smo što smo ozvaničili partnerski dogovor sa Željezničarom koji slavi 100 godina postojanja. Ovo je uzbudljivo vrijeme za naš klub jer ciljamo da proširimo naš međunardni doseg i otvorimo klub za globalne mogućnosti kakve nudi bosanski gigant s Balkana”, kazao je predsjednik Moses Armah.

“Oduševljeni smo perspektivom ovog partnerstva koji nudi obostranu korist za rast i pogon oba kluba. Postoji ‘zarazan’ entuzijazam za igrom i nastojat ćemo da proširimo granice Željezničara u Africi.”

“Ovo partnestvo će pomoći da se ojačaju veze Bosne i Gane te da se prošili baza naših navijača na Balkanu i u Evropi. Nadam se trajnom partnerstvu na obostranu korist kako dva kluba tako i navijača u dvije zemlje i dva kontinenta”, završio je prvi čovjek Medaeme.

Medaema je osnovana 2002. godine i trenutno se takmiči u Premijer ligi Gane. Ranije je klub nastupao pod nazivom Kessben F.C., a u svojoj prošlosti ima osvojena dva nacionalna Kupa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare