Vijesti

Željeznice FBiH formirale komisiju zbog prevrtanja vagona u Vogošći

Iz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine danas je saopšteno da je jutros na industrijskom kolosijeku u Vogošći, koji za svoje potrebe koristi Penny Plus, oko devet časova došlo do prevrtanja dva teretna vagona Željeznica FBiH tovarenih kontejnerima, javlja Anadolu Agency (AA).

"Dan ranije, 25. maja u 10.30 kompozicija sačinjena od pet vagona tovarenih s devet kontejnera, predata je na istovar korisniku Penny Plus. Od tog trenutka vagoni s kontejnerima su pod nadzorom korisnika Penny Plus, s obzirom na to da istovar u trenutku nesreće još nije bio završen", navode iz Željeznica FBiH.

Dodaju da su od momenta saznanja za ovaj vanredni događaj, Željeznice FBiH formirale su komisiju koja je izašla na mjesto događaja radi utvrđivanje činjeničnog stanja.

"I pripadnici MUP-a Kantona Sarajevu na licu mjesta utvrđuju uzroke nesreće. Po okončanju svih istražnih radnji, Željeznice FBiH će obavijestiti javnost o uzrocima nesreće, kao i o visini materijalne štete na vagonima i kontejnerima", navode iz Željeznica FBiH.