Sport

Željo spremio iznenađenje za navijače uoči derbija: Ovo do sada nije uradio nijedan sportski klub na svijetu

Fudbalski klub Željezničar postaje prvi sportski kolektiv u svijetu koji će ponuditi NFT ulaznice za prisustvo jednoj sportskoj priredbi.

“NFT ulaznice su kolekcionarske, a za prvu NFT ulaznicu za kolekciju FK Željezničar odabrali smo jednu od najljepših uspomena iz derbi utakmica za naše navijače, pobjednički gol iz derbija odigranog 5.6.1998. godine.

NFT TiX je kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja prva u Bosni i Hercegovini vrši prodaju ulaznica putem Ethereum blockchain tehnologije. Već je uspješno realizovala partnerstva na prodaji ulaznica za evente poput Exit festivala, Sea Dance festivala, VIP ulaznica za nastup Solomuna u Sarajevu, Garden Of Dreams i mnogi drugi.

Blockchain ticketing tehnologija osigurava prodaju ulaznica od krivotvorenja, preprodaje i drugih radnji koje oštećuju klub prilikom prodaje ulaznica, a prilikom preprodaje ulaznica na platformi NFT-TiX, klub će dobiti procenat od te prodaje. Određen broj ulaznica za derbi utakmicu protiv FK Sarajevo bit će u prodaji putem stranice www.nft-tix.com”, objavio je FK Željezničar.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se u petak od 20 sati na Stadionu Grbavica.

Cijene su sljedeće:

Jug – 5 KM
Sjever – 8 KM
Istok – 10 KM
Zapad A1 – 20 KM
Istok djeca – 2 KMPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare