(Foto: Vesna Andjic/ RSE)
Region

Žena u crnom protestovale u Beogradu protiv ruske invazije. Momak sa tetovažom Ratka Mladića skinuo se gol do pojasa i provocirao ih

Aktivisti nevladine antiratne organizacije Žene u crnom održali su danas u centru Beograda još jedan protest “Stop ratu u Ukrajini”, protiveći se invaziji Rusije na Ukrajinu, piše Radio Slobodna Evropa.

Aktivisti te organizacije nosili su transparente sa natpisima “Žene u crnom protiv rata”, “Podržavamo ruske dezertere”, “Stop okupaciji Ukrajine”, “Podržavamo ruske feministkinje”, kao i baner s ispisom “Stop ratu u Ukrajini” na ruskom, ukrajinskom, engleskom i srpskom jeziku.

Predstavnica Žena u crnom Staša Zajović izjavila je da treba podržati antiratni pokret u Rusiji i osuditi “carističke i imperijalističke težnje Rusije”.

“Važno je da se Srbija pridruži sankcijama protiv ruskih oligarha, militarista i drugih koji pomažu invaziju na Ukrajinu. Srbija mora da se jasno opredijeli jer su mnogi srpski dobrovoljci prisutni u proruskim snagama u Ukrajini”, kazala je ona.

Skup Žena u crnom obezbjeđivale su jake policijske snage. Tokom trajanja skupa došlo je do manjih provokacija od strane pojedinaca koji su došli na skup.

Jedan od njih skinuo se do pojasa i stao ispred aktivista, pokazujući svoju tetovažu portreta osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i tetovažu grba Srbije.

Zajović je upozorila i da organizacija koju zastupa dobija prijetnje i uvrede od desničarskih organizacija koje učestvuju u ratnoj propagandi i, kako je rekla, “staju u službu velikoruske i velikosrpske ideje”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare