Vijesti

Žene SDA BiH: Podrška izborima u Mostaru

Žene SDA BiH daju punu podršku svim kandidatima/kandidatkinjama  SDA za načelnike, gradonačelnike te općinska i gradska vijeća u BiH, a posebnu podršku daju “Koaliciji za Mostar 2020. godine”, kao i kandidatu za načelnika Srebrenice.

Zaključeno je to u subotu u Mostaru  na sjednici  Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH, kada je usvojena i Strategija djelovanja 2020/23.godine.

Nakon sjednice Predsjedništva, u Centru za kulturu Mostar u organizaciji Gradske organizacije Žene SDA Mostar održana je tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”.

Gošća tribine bila je predsjednica organizacije Žene SDA BiH Kenela Zuko. Prisutnima su se  obratili i predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar Mumbera Berberović, predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednica KO Žene SDA HNK Alisa Hajdarović i ministar u vladi NHK Rašid Hadžović.

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima probosanskog bloka “Koalicija za Mostar 2020. godine”. Poseban akcent je stavljen na srazmjernu zastupljenost žena, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti. Snaga žene je, kako je rečeno,  pokretač pozitivnih promjena u društvu, te, stoga, treba podržati  veću zastupljenost žena u jedinicama lokalne vlasti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare