Vijesti

Žestoko obraćanje primadone Margit Tomik-Levy: “Je li u duhu islama ukrasti osam miliona od respiratora pa doći na šerijatsku svadbu?”

Margit Tomik-Levy, primadona Sarajevske opere, objavila je na svom Facebook profilu žestok post, komentirajući aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Post prenosimo u cijelosti:

"Nema se kad praznovati. Dušmani nam ne daju ni tri dana smirom sastaviti. Prvo Fadil obeća svim penzionerima po 50 KM pa onda ukrade polovinu. Velemajstor primitivnog pljačkanja ovako veli: "ako u jednom domaćinstvu dvoje dobija pemziju, samo jedan će dobiti 50KM. Bez masnog konopca se te strvine nećemo rešiti. Onda ovi mamlazi kontra Nove godine.

Do ujutro će smisliti još nešto drugo. Ni jedan dan bez strešenog naroda je novi moto kleronacista na vlasti.... Mene moja vera ne sprečava da slavim Bajram, da dajem mise u katoličkoj crkvi za svoju svekrvu Vahidu, da slavim Bajram kao jedan od 5 najvećih praznika u mom domu, da koljem kurban za svoju svekrvu Vahidu, da idem na posne i mrsne slave prijateljima, da su mi svetinje 1. maj i bilo koji dan koji donese nešto dobro narodu BiH.

Nova godina

Vas vaša vera sprečava da slavite Novu godinu, praznik kojem se sva deca na planeti raduju. To nije u duhu islama!!! Ma, majke vam?... A, je li u duhu islama pijančiti po birtijama, pijan dolaziti na Bajram namaz, sa džume ići u granap i tovariti u auto 3 gajbe piva, drogirati se, ukrasti 8 miliona od respiratora pa doci na šerijatsku svadbu?

Je li u duhu islama falsifikovati diplome, ne lečiti teško bolesne ljude, lagati i krast? Je li u duhu islama naplaćivati molitve i pljačkati porodice umrlih astronomskim cenama dženaza?... Je li paketić čokoladica, keksa, narandži i bombona za decu u suprotnosti sa islamskom naukom?

Jesu li jelke i lepe šarene lampice čarolija za decu ili din dušmani islama? Kakvu to vi BiH želite? Je li ovo BiH po vašoj meri? Šta ćete sada reći Dodiku i Čoviću? Da ne pravite od Bosne Teheran? Pa eto ste ga napravili. To je sramota nanesena poštenim Bošnjacima i vernicima.

Dok vi lepite ovakve plakate i skidate plakate drugih konfesija, vidite li u svom ogledalu lice fašističkog đubreta iz Srebrenice koji je skidao vaše, Bajramske. Koji ste vi licemeri, koji ste vi neprijatelji BiH. U isto vreme dok vi trošite pare za tu sramotu od plakata, vaši prvaci odoše da troše pare u Dubai, Emirate, Maldive.

Spiskati pare

Slave ljudi Novu godinu od nama pohapanih para. Imate li vi uopšte predstavu da svi Bošnjaci nisu vernici? Da ima ateista, agnostika... da ih ima koji su prešli na druge vere. Šta ćete sa njima? Isto što i sa nama „(pre)ostalim“? Stidite se vi svi u IZ koji buržoaski luksuzno živite od islama.

Stidite se đubradi iz SDA, ASDA, NP. Stidi se nesposobna gradonačelnice koja nisi u stanju okititi Sarajevo za Božić (jer to nije tvoj praznik i nije u duhu tvoje vere). Ako se grad kiti za Bajram, ako tada ima para onda se moraju naći pare i za ostale velike verske praznike. Ali, vi đubrad odvratna ćete radije spiskati pare na kantonalni turizam u Dubaiju.

Rodili ste se kao đubrad i umrećete kao đubrad beskorisna. Stidite se što se niko od vas nije oglasio i osudio ovo što i u Džamahiriji smatraju primitivizmom. Šta to znači? Znači da ste vi organizatori te bruke. Znači da sve radite kako bi se BiH pretvorila u 3 verska koncentraciona logora. Stidite se jer ste izdajnici BiH istog kalibra kao Dodik i Čović", naspisala je Tomik-Levy.