Politika

ZHK: Još šest osoba zaraženo koronavirusom, novi klaster u Širokom Brijegu

Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona obavijestio je o šest pozitivnih osoba na prisustvo koronavirusa s područja Širokog Brijega koji su povezani s novim klasterom. Jučer je testirano 39 osoba, a danas su nastavljena testiranja. Do sada je u ZHK 58 osoba bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa, od čega 43 osobe iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

Saopćio je to Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

”U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda imamo 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju njegu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica.

S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, apeliramo na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121”, saopćeno je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare