novi dokazi ana walshe i brian portreti
Svijet

Zločin koji je uzdrmao Ameriku. Brian Walshe optužen za ubistvo supruge, Beograđanke Ane

Brian Walshe (46), suprug nestale Ane Walshe (39) rođene Beograđanke i majke troje djece, optužen je danas za njeno ubistvo.

Brian bi sutra trebao da se nađe pred sudom zbog optužbi za ubistvo supruge.

Negirao da je umiješan u nestanak

Okružni tužilac Norfolka je ovo potvrdio. Naveo je da je Brian prošle sedmice tokom saslušanja negirao da je umiješan u nestanak supruge, prenosi Nova.rs.

Ana Walshe nestala je 1. januara ove godine. Brian je uhapšen zbog ometanja istrage, jer je policajcima dao lažne iskaze o svom kretanju kritične noći.

Prilikom pretresa porodične kuće policija je pronašla u podrumu nož sa tragovima krvi, kao i krv u prostoriji.

Ti nalazi su upućeni na vještačenje kako bi se utvrdilo čija je krv. Po svemu sudeći, Tužilaštvo i policija su dobili dovoljno dokaza da optuže Walshea za ubistvo supruge.

New York Times navodi da je Walshe bio je u kućnom pritvoru, jer je prodavao lažne Warholove slike, kada je ubio svoju ženu i majku svoje troje djece.

Nestanak Ane Walshe, izvršne direktorice firme za nekretnine iz predgrađa Bostona, dominirao je naslovnicama u Massachusettsu i na nacionalnim vijestima ovog mjeseca.

Kriminalna prošlost

Istražitelji su otkrili jezive dokaze u njenoj kući. Istovremeno, novinari su kopali po kriminalnoj prošlosti njenog supruga.

U utorak su tužitelji rekli da je policija dobila nalog za hapšenje Walshea. On je već u pritvoru nakon što je uhapšen 8. januara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u pokušaju da prikrije ili ukloni dokaze.

Walshe (39) posljednji je put viđena u svom domu u Cohassetu, Massachusetts, malom primorskom gradiću jugoistočno od Bostona, u ranim jutarnjim satima na dan Nove godine.

No, njen nestanak prijavljen je tek tri dana kasnije kada se nije pojavila na poslu u Washingtonu. Bila je izvršna direktorica firme za ulaganje u nekretnine Tishman Speyer.

Provjera se ubrzo usredotočila na njenog muža. On potiče iz bogate porodice.

Prije dvije godine je priznao krivicu po optužbama da je prodao lažne slike Andyja Warhola kalifornijskom trgovcu umjetninama.

Pronašli krvavi nož u kući

Tužitelji su saopćili da je Walshe isprva rekao policiji da je njegova supruga otišla Uberom ili Lyftom na aerodrom rano na Novu godinu zbog hitnog slučaja na poslu.

No, njen je mobitel zvonio u području porodične kuće 1. i 2. januara, nakon što je Walshe rekao da je ona otišla, izjavila je tužiteljica Lynn Beland.

Istražitelji koji su izvršili pretres u kuće pronašli su krv u podrumu, kao i krvavi nož, čiji je dio bio oštećen.

Walshe je viđen i na nadzornoj kameri 2. januara kako kupuje sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara, uključujući krpe, kantu i trake.

Rekao je policiji da je jedini put kada je tog dana otišao od kuće bio kupiti sladoled za svog sina.

Neki su povlačili usporedbe sa slučajem Gabrielle Petito, koja je nestala na putovanju kombijem krajem 2021.

Njeno je tijelo na kraju pronađeno u nacionalnom parku u Wyomingu. Glavni osumnjičeni, Brian Laundrie, njen zaručnik, oduzeo je sebi život dok je bio bjegunac na Floridi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare