Vijesti

Zločinac Ratko Mladić u dosad najtažem zdravstvenom stanju. Smješten u bolnicu

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog Ratka Mladića, koji se već šest dana nalazi u bolnici u nizozemskom Hagu, najteže je do sada.

On se po prvi put od kada je u Nizozemske žali na jake bolove i opštu slabost, rekao je njegov sin Darko Mladić, prenosi RTRS.

On je naveo da je bivši komandant Vojske RS prošle sedmice do četvrtka bio u civilnoj bolnici, a da se trenutno nalazi u zatvorskoj bolnici Tribunala.

Mladić je, posdsjetimo, osuđen na kaznu doživotnoga zatvora za zločine genocida, zločine protiv čovječnosti i za ratne zločin.

"General se, inače, nikada nije žalio i prvi put je priznao da mu je teško. Realno, situacija je komplikovana, a to što mi ne dobijamo ljekarske nalaze i analize onoga što su oni sigurno radili do juče još više uznemirava porodicu", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da porodica nije upoznata ni sa protokolom Mladićevog liječenja ni sa tim da li je na infuziji i da može samostalno da uzima hranu.

"Ne znamo ništa. Infuziju je imao sigurno. To znamo, zato što nam je rekao. Da li je još uvijek na infuziji, to ne znamo. Nikakve detalje nemamo liječenja, osim što se žalio na jake bolove, veliku slabost, generalno je loše stanje. Čekamo da nam kažu šta, koliko, kad mu je dato", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da postoje neka obećanja da će do ponedjeljka, 12. septembra stići svi rezultati, od čega će zavisiti i slanje tima ljekara u Hag.

On je dodao da je porodica u četvrtak dobila nalaz iz avgusta kada je Mladić preležao virus korona.