Politika

Zoran Tegeltija testiran na COVID-19. Četiri njegova pratioca zaražena

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija testiran je na COVID-19, a rezultat testa je negativan, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara.

U saopćenju se navodi da su predsjedavajući Vijeća ministara, šef kabineta, vozač i pratioci predsjedavajućeg Vijeća ministara testirani jučer odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg bio u kontaktu s osobom zaraženom virusom korona.

“COVID-19 potvrđen je kod četiri lica – uposlenika u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i pratioca predsjedavajućeg Vijeća ministara. Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera propisanih od epidemiologa”, ističe se u saopćenju.

Od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu s osobom zaraženom virsom korona, predsjedavajući Tegeltija nalazi se u samoizolaciji, a sve zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na COVID-19.

“Na COVID-19 biće testirani i svi zaposleni u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara, prema mjestu prebivališta”, dodaje se u saopćenju.

U skladu s preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Vijeće ministara i kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare