Region

Zukorlić: Pozvat ću narod da kupi oružje i brani se, ako policija ne prestane podržavati kriminalce

Životi ljudi u Sandžaku su jeftini, a to je pokazao pokušaj likvidacije u petak Sjeničaka Edina Hamidovića koji je s četiri metka izrešetan pred djetetom i suprugom. Počinitelji, poručuje na vanrednoj konferenciji za novinare lider SPP-a, pripadnici su kriminalne grupe koje su eksponenti SDP-a.

“SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju”, poručuje Muamer Zukorlić, lider SPP, piše Sandžak Press.

Zastrašivanjima i teroru mora se stati u kraj, poručio je.

“Ovakve likvidacije vrše samo oni koji imaju sigurnost u državi. Samo oni koji znaju da je policija na njihovoj strani. Samo oni koji znaju da su sudovi i tužioci na njihovoj strani. Oni se samo tako ponašaju”, kazao je.

Zukorlić upozorava:

“Ukoliko policija u Sandžaku ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu pozvaću narod da kupi oružje i da se brani. Odmah, policijo, tužilaštvo, pravosuđe, raskid s kriminalom u Sandžaku ili nam recite da je kraj državnog sistema u Sandžaku. Ili, recite nam bezvlašće je krenulo da znamo da se snalazimo”, kaže Zukorlić.

Dok se Hamidović koji je prebačen iz bolnice u Novom Pazaru za život bori u Kragujevcu, a supruga i dijete su pod stresom i plaše se za svoju sigurnost policija, ističe, tačno zna ko štiti kojeg narko-dilera.

– Nastavite, natjerat ćete me da sve to kažem. Pravite se ludi da ne znate, znate dobro. Nema više vremena. I nema rokova, nego odmah. Reći ćemo narodu da nije zaštićen u ovoj zemlji. Kada god je zavladalo bezvlašće ovaj se narod odbranio. Ovo je ubijanje koje ima zaštitu državnih organa. I vi , Gospodo u Beogradu preispitajte se šta ćete s SDP strankom jel vam ona saveznik, još je održavajte. Dali ste im svu vlast u Sandžaku koja postoji, a koju ste iz Beograda mogli da date. Vlast nad školama, pravosuđem, tužilaštvom, policijom, rekao je Zukorlić.

Napomenuo je da ukoliko se i njegovo obraćanje bude interpretiralo drugačije u beogradskim medijima od onog što je poručeno s konferencije bit će to kaže samo potvrda daa i oni podržavaju kriminalne grupe koje likvidiraju po Sandžaku.

Također, ističe da se nijedno novinarsko udruženje nije oglasilo ni nakon dva dana nakon napada na Hamidovića, urednika Sjeničkih novina. Podsjeća na hronologiju napada, organizacije i likvidacija hronološki u Sandžaku od ranjavanja Ćamila Jukovića, ubistva vlasnika mjenjačnice, napada na Dika Dolovca kada se napadač uputio prema zgradi Opštine gdje ga je čekalo za bijeg spremno auto i drugi napadi i ubistva po istom šablonu, gdje se bez obzira koliko je godina prošlo napadači i ubice nikad nisu znali. Tako i u slučaju napadača na Hamidovića, koji je preko Pešteri, kako je rekao, prebjegao za Crnu Goru. Svi to, ističe, znaju, osim policije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare