Vijesti

Zvanično otvoren zajednički granični prijelaz BiH i Srbije i most “Bratoljub”: Mitrović i Vulin presjekli vrpcu

Most “Bratoljub” na Drini kod Bratunca i granični prijelaz te zajednički terminal Bosne i Hercegovine i Srbije zvanično su u funkciji od danas.

Svečanoj ceremoniji su prisustvovali državni ministar komunikacija i transporta u BiH Vojin Mitrović te Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Između ostalog, tu je bio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, predstavnici općina ovog regiona kao i veliki broj građana.

Vrpcu su presjekli ministri Mitrović i Vulin nakon čega su prošetali mostom.

Most “Bratoljub” je izgrađen još u maju 2017. godine, novcem Republike Srbije, prilikom čega je BiH, odnosno entitetska vlada učestvovala u izgradnji pristupnog puta do mosta sa bh. strane.

Radovi na graničnom prijelazu su počeli u aprilu prošle godine i finansirala ih je Uprava za indirektno oporezivanje BiH. Vrijednost radova je iznosila 14,5 miliona KM, a završeni su prije dva mjeseca, obavljen je tehnički prijem i potpisani su sporazumi za početak rada graničnog prijelaza.

Ovaj prijelaz će biti međunarodni prijelaz prvog reda za promet robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru. Prijelaz ima tri ulazne i tri izlazne trake, kao i traku za bicikliste.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare