Ekonomija

Zvijezda gasi firmu u Laktašima i seli je u Sarajevo

Društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda” d.o.o. Sarajevo sa sjedištem u Sarajevu je izvršila reorganizaciju društva.

Naime, ovom odlukom je društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda RS” d.o.o. Laktaši pripojena “Zvijezdi” Sarajevo, piše Akta.

“Društvo za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda RS” d.o.o. Laktaši pripaja se Društvu za trgovinu i proizvodnju “Zvijezda” d.o.o. Sarajevo danom upisa pripajanja u registar društava”, navedeno je u odluci i dodano da bilanca stanja i bilanca uspjeha sa stanjem na dan 31.12.2021. godine temelj je za prijenos imovine i obveza na društvo kojem se pripaja.

Naglašeno je da su društva učesnici postupka pripajanja izradili planove reorganizacije, koji stoje članovima društva i povjeriocima društava na raspolaganju za uvid u sjedištu svakog od društava učesnika.

“Pripajanje društva provesti će se prema Planu reorganizacije”, zaključeno je u odluci.

Preduzeće u Laktašima, osnovano 2008. godine, tako će prestati postojati. Preduzeća Zvijezda u BiH, u vlasništvu Fortenova grupe, podružnice su firme Zvijezda plus d.o.o. Zagreb iza kojih stoje tvornica jestivih ulja Zvijezda i brendovi ulja, margarina i majoneza poznati širom regiona.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare