Sport

Zvijezda za koju Liverpool daje 40 miliona eura uhapšena zbog seksualnog napada

Igrač Brightona Yves Bissouma uhapšen je u noći na srijedu u jednom noćnom klubu u Brightonu zbog sumnji na seksualni napad.

Ni klub ni policija nisu objavili njegovo ime, zbog zakona o zaštiti podataka, ali je The Sun dobio snimku na kojoj se vidi kako 25-godišnju zvijezdu Brightona policajci odvode u lisicama nakon što ih je neko pozvao da dođu u noćni klub. Taj list je informaciju da je riječ upravo o Bissoumi objavio na naslovnici današnjeg broja, a potvrdilo ju je još nekoliko neslužbenih izvora.

"Klub je bio prepun studenata i svi su bili šokirani kad su njega vidjeli ondje. No još veći šok bio je kad smo ga vidjeli u lisicama", rekao je za The Sun jedan od svjedoka.

Bissouma je u klubu bio u društvu 40-godišnjeg prijatelja i obojica su uhapšena te su tokom srijede bili zadržani na ispitivanju.

"Jedan od naših igrača trenutačno sarađuje s policijom u istrazi oko navodnog kaznenog djela. Klub ne može komentirati nikakve detalje", službeno je objavio Brighton.

Malijac je trenutačno jedan od najtraženijih igrača Premiershipa. Sjajni veznjak na meti je Manchester Uniteda i Arsenala, a Liverpool za njega u zimskom prijelaznom roku navodno sprema ponudu od 40 miliona eura.