O najavi blokade

Zvizdić o Dodikovim prijetnjama: To smo gledali i ranije. I svaki put su se SNSD-ovci vraćali pomirljivi

Zamjenik predsjednika NIP-a i državni parlamentarac Denis Zvizdić odgovorio je na prijetnje Milorada Dodika koji je potvrdio novu blokadu vlasti.

Naime, Dodik je danas ponovio da neće biti usvajanja niti jednog zakona dok se ne riješi status stranih sudija u Ustavnom sudu BiH. Dodik pod tim smtra njihovu eliminaciju.

No, Zvizdić je jasno poručio da od toga nema ništa.

"U vezi sa novim antidemokratskim i antievropskim prijetnjama koje je poslao predsjednik SNSD-a da predstavnici ove stranke neće glasati za bilo koji zakon dok se ne izglasa zakon i ne riješi pitanje Ustavnog suda, odgovor je jednostavan - nećemo glasati za izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BIH, niti za paritetan sastav članova Ustavnog suda BiH, niti za princip etničkog glasanja u Ustavnom sudu BiH", naveo je Zvizdić.

Govoreći o prijetnji blokadom, Zvizdić je kazao da se to gledalo i ranije.

"I svaki put su se zastupnici SNSD-a vratili sa pomirljivim stavom u parlamentarne klupe. To će se opet dogoditi ako se odluče na novu blokadu rada Parlamenta BiH. I da, svima je jasno da ovakva politika SNSD-a vodi bh entitet RS u demokratski mrak, potpunu izolaciju od strane demokratskih država i finansijski kolaps", zaključio je Zvizdić.