Vijesti

Zvizdić se susreo sa članovima Udruženja ‘Zaboravljena djeca rata’

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa članovima Udruženja „Zaboravljena djeca rata“, koji u Sarajevu učestvuju na omladinskoj konferenciji „Moj glas, moj mir“.

U vrlo otvorenom razgovoru oko 40 gostiju iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i Zvizdić razmijenili su mišljenje o aktuelnom trenutku i budućnosti BiH.

Pri tome, posebna pažnja poklonjena je procesima koje bi trebalo otvarati kako bi što veći procenat mladih kroz kvalitetno obrazovanje, poticanje poduzetništva i individualnog razvoja svoje ambicije ostvario u Bosni i Hercegovini, doprinoseći istovemeno ukupnom razvoju društva.

Zvizdić je izrazio optimizam da će već u narednih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini u drugi plan biti potisnuti aktuelni retrogradni procesi te istaknuo potrebu da mladi u tu budućnost ulaze sa više odlučnosti i hrabrosti, stvarajući sebi prostor, prije svega, u realnom a tek potom u javnom sektoru, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.Povezani postovi: