Politika

Zvizdić: Tuzla je ekonomski bazen. Ona ne treba nešto da traži, njoj to pripada

U posjeti Vladi Tuzlanskog kantona danas je boravio Denis Zvizdić predsjedavajući Predstavničkog doma skupštine Bosne i Hercegovine, gdje je s premijerom TK Kadrijom Hodžićem i ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona razgovarao o mogućnostima da Predstavničkog doma PSBiH da pomogne lokalnoj zajednici.

Fokus je i ovoga puta bio na putnoj deblokadi Tuzlanskog kantona kao najmnogoljudnije zajednice u Federaciji Bosne i Hercegovine.

“Ne može niko osporiti činjenicu da se Tuzlanski kanton sa svim svojim kapacitetima nalazi u jednoj vrsti cestovne blokade, zato što ja kako znam nema niti jednog metra izgrađenog autoputa niti brze ceste i to jeste neobjašnjivo zašto je to tako u najmnogoljudnijem kantonu i to nema opravdanja, svi koji smo i ranije bili u vlasti snosimo odgovornost zbog ove situacije kojoj danas svjedočimo”, izjavio je Denis Zvizdić.

PROČITAJTE  Fadil Novalić u Domu naroda faktički ustvrdio da nam nikada nije bilo bolje

On je pozvao na konkretno djelovanje i kazao da je moguće iznaći sredstva za rješavanje tog problema ukoliko imamo dobre projekte, u prvoj fazi izgradnjom trećih traka kako bi se povezali Tuzla i Sarajevo, a paralelno s tim i izgradnja brzih cesta.

“Zalažem se za harmonizirani i integrirani razvoj Bosne i Hercegovine u skladu s onim komparativnim prednostima koje ima svaki drugi dio Bosne i Hercegovine. Tuzla je ekonomski bazen koji ima značajan udio u ekonomskom razvoju BiH. Tuzla ne treba nešto da traži, njoj to pripada”, izjavio je Zvizdić.

Ispred Vlade Tuzlanskog kantona obratio se premijer Vlade TK Kadrija Hodžić koji je kazao da će nastaviti s lobiranjem u institucijama Bosne i Hercegovine za cestovnu deblokadu.

PROČITAJTE  Zastupnik u Bundestagu Mijatović: Ni pedlja Dodikovim prijetnjama miru, niti Čovićevim privilegijama za HDZ

“Jedan od razloga neuspjeha do ovoga trenutka u rješavanju putne blokade TK jeste slabo lobiranje. Zbog toga smo preuzeli krupne korake da lobiramo za prava koja nam pripadaju. Mi ćemo nastaviti taj proces, evo i ovaj sastanak je danas protekao u znaku lobiranja”, izjavio je premijer Kadrija Hodžić.

Tokom konferencije za medije govorilo se i o blokadi institucija Bosne i Hercegovine za koju je Zvizdić kazao da je smatra neustavnom i protivzakonitom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare