Politika

Zvizdićeva lobistička misija u Krajini uspjela!? Hoće li ga NES podržati u utrci za člana Predsjedništva BiH

Denis Zvizdić već dva dana je lobističkoj misiji u Krajini za svoju buduću političku karijeru.

Ovaj ‘slobodni politički’ strijelac, naime, u misji je prikupljanja podrške za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

U tu svrhu Zvizdić je, pod krinkom ‘razgovora o mogućnostima podrške Predstavničkog doma USK-u i lokalnim zajednicima’, imao niz sastanaka u Krajni. Prvo u Bihaću, danas već u Cazinu, Bosanskoj Krupi, Bužimu i Velikoj Kladuši.

Zanimljivo je upravo to da je Zvizdić za svoj prvi lobistički put izabrao upravo Krajinu, gdje suvereno vlada Narodni evropski savez (NES), pod vodstvom Nermina Ogreševića.

Zvizdiću je, prema informacijama Raporta, još prije nekoliko mjeseci rečeno da su mu male šanse da ga NES podrži u kandidaturi. Dva su razloga – predugo je izlazio iz SDA i previše se veže za NiP. A upravo je Krajina važna u izbornom procesu jer nosi ogroman broj glasova koji može donijeti prevagu.

Međutim, Zvizdić se nije dao pokolebati i upravo je posljednje dane iskoristio kako bi te stavove promijenio.

Navodno je Zvizdić ubjeđivao čelnike NES-a da neće na izbore izaći kao kandidat NiP-a, nego samo kao nestranački kandidat koji ima podršku više stranaka, prije svega Trojke (NiP, SDP, NS).

Iako za Zvizdića nije ni SDP, a ni NS, Zvizdić računa da bi prikupljanjem šire podrške mogao promijeniti i stavove ove dvije ljevičarske stranke.

No, čini se da se Zvizdić ne vraća praznih ruku.

Prema Raportovim informacijama, koje smo dobili iz NES-a, Zvizdić je donekle uspio omekšati stavove Krajišnika.

Tako se, od tvrdokornog ‘ne’ došlo do ‘razmislit ćemo’. I već za iduću sedmicu zakazana je sjednica Predsjedništva NES-a na kojoj će se raspravljati o ‘kandidatima za člana Predsjedništva BiH’.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare