Puni Gas

“Zvjerke” mamile uzdahe po Sarajevu. OneLife Rally izazvao oduševljenost građana

Karavan sportskih i “egzotičnih” automobila okupljeniih u promotivnu vožnju kroz sedam gradova Evrope pod nazivom “OneLifeRally”, u svom petom izdanju prvi put je sinoć prodefilovao kroz Sarajevo, a automobili se još mogu vidjeti u centru Sarajeva, prije nego što krenu prema Budimpešti.

Kako je kazala predstavnica relija Tonja Blatnik, karavan u kojem se nalazi 94 automobila krenuo je 26. juna iz Istanbula, proći će kroz Sofiju, Prištinu, Beograd, Sarajevo, Budimpeštu, s konačnom destinacijom 3. jula – Prag.

– Ideja OneLifeRallyja je okupljati luksuzne automobile, ali i pokazati da naša regija ima veliki potencijal i velikog srca. Naš cilj nije utrka, već želimo stvarati dobre priče i motivisati mlade, jer zaista vjerujemo u Balkan. Sarajevo nas uvijek dočeka otvorenih ruku, ali ove godine smo prvi put došli sa automobilima. Kroz sedam dana 94 automobila proći će kroz sedam država i preći 2.817 kilometara – kazala je Blatnik.

Ljubitelji superautomobila u glavnom gradu BiH mogu vidjeti automobile marke Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura.

Praksa OneLife Rallyja je da svake godine na organizuje dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva donira lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju Srce za djecu, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka.

Događaj koji će biti tradicionalan u Sarajevu organizirali su Hifa Petrol i Hotel Europe.

– Događaji ovakve vrste jako su važni za Bosnu i Hercegovinu, njenu promociju u svijetu, kao i za razvoj turizma. Hotel Europe ugostio je sve učesnike ovog eventa, i velika nam je čast predstaviti naš grad Sarajevo u najboljem svjetlu. OneLife Rally će biti velika atrakcija za razvoj turizma čitave regije i zahvaljujem im se na tome – kazala je direktorica hotela Europe Berina Bajrović.Povezani postovi: