Svijet

Sada znamo ko nije želio da se Meghan pojavi u Balmoralu gdje je umrla kraljica Elizabeta II

Princ Harry doputovao je u škotski Balmoral kako bi se s ostatkom porodice posljednji put oprostio s voljenom bakom, kraljicom Elizabetom II.

No, iako se pričalo kako će se tamo pojaviti i Meghan Markle to se nije dogodilo.

Premda je portparol vojvode i vojvotkinje od Sussexa novinarima rekao da Meghan Markle putuje s Harryjem u Škotsku, tamnokosa Amerikanka nije otišla na taj put.

Okupili se u Balomoralu

Sad je jasno i zbog čega se to dogodilo!

Naime, kako je objavio britanski The Sun, upravo je kralj Charles III. bio taj koji je nazvao Harryja i zabranio mu da Meghan dođe s njim u Balmoral.

Članovi kraljevske porodice su se u četvrtak okupili u Balmoralu, gdje je u dobi od 96 godina preminula kraljica Elizabeta II.

Mediji su tokom dana izvijestili da su u škotski dvorac, između ostalih, došli prinčevi William i Harry, ali da njihove supruge nisu došle s njima.

The Sun sad pak saznaje da je Charles tražio od Harryja da njegova supruga ne dolazi. Harry je, naime, bio u Frogmoreu kad mu je Charles u telefonskom razgovoru rekao da ne dovodi Meghan sa sobom u Balmoral.

Ruka pomirenja

"Charles je rekao Harryju da nije ispravno ili prikladno da Meghan bude u Balmoralu u tim teškim trenucima. Naglašeno mu je da Kate ne ide i da bi se trebali zaista ograničiti na najužu porodicu.

Charles je vrlo, vrlo jasno rekao da Meghan neće biti dobrodošla", kažu dobro upućeni izvori za The Sun.

Kralj Charles III je u svom prvom televizijskom obraćanju s titulom kralja otkrio službene nove titule princa Williama i Kate Middleton, ali i na neki način pružio ruku pomirenja odbjeglim članovima kraljevske porodice, prenosi Tportal.hr.

"Također želim izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu", rekao je tad kralj Charles.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odstupili s mjesta starijih članova kraljevske porodice u januaru 2020. a svoj život izgradili su u Kaliforniji gdje je rođena i odrasla zvijezda serije "Suits" Meghan Markle.