Magazin

Ako ste stalno u potrazi za novim receptima za cheesecake, imamo jedan u kojem ćete baš uživati

Desert kojem se uvijek rado vraćamo svakako je onaj za cheesecake. Ovaj recept za cheesecake može se spremati u kalupu veličine 26 cm, a mi samo možemo reći da će se sigurno tražiti kriška više!

Sastojci za tijesto:

  • 150 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 75 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 75 g maslaca ili margarina

Sastojci za kremu:

  • 2 bjelanjka
  • 2 žumanjka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 500 g sira
  • 100 g šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • 35 g gustina

Priprema tijesta:

Namazati kalup margarinom i pobrašniti ili staviti papir za pečenje. Zagrijati rernu na 200°C.

Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka. Tijesto oblikovati u kuglu i 2/3 tijesta razvaljajte i staviti na dno kalupa.

Od ostatka tijesta napraviti traku za rub kalup i dobro utisnuti u donji rub, spojiti.

Zagrijanu rernu smanjiti na 160°C i staviti peći 10 minuta.

Prvo izmutiti bjelanjke pa šlag i sve zajedno umiješati. Sir pomiješati sa šećerom i limunovim sokom, žumanjcima i gustinom.

U smjesu dodati bjelanjke i šlag. Sve dobro izmiješati. Izvaditi kalup iz pećnice i na prethodno lagano ispečenu bazu, rasporediti punjenje.

Vratiti u rernu i peći 75 minuta na 160°C. Kada se ispeče, ostaviti tortu u rerni još 15 minuta s otvorenim vratima, a potom izvaditi i pustiti da se ohladi.