ima misiju

Ana Starčević, mlada nada SDP-a: Moj san je mnogo bolja Banja Luka, puno ljepša Bosna i Hercegovina

Bosnu i Hercegovinu i moju Banju Luku doživljavam baš onako kako su me moji roditelji vaspitavali, da u bogatstvu različitosti postoji ljepota i ta snaga, poručila je Ana Starčević, nova snaga banjalučkog SDP-a.

"Naša kuća nikada nije imala zidove sa svih strana, niti su prozori bili zatamnjeni. Naprotiv, u nju su uvijek bili pušteni svi dobri ljudi, bez predrasuda.

Potpuno svjesna svih elemenata okoline i društva u kojem se danas nalazimo spremna sam biti nosilac svih ovih tekovina i pokretač socijaldemokratske ideje i misli u Banjoj Luci i šire.

Sistem vrijednosti

U Banjoj Luci, kao i u čitavoj zemlji, moramo osloboditi lijevu misao iz okova lažnih socijaldemokrata.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima misiju i zadatak da ponovno uspostavi ovakav sistem vrijednosti.

Kao jedna istinska multietnička partija na prostoru čitave države ima i potencijal kao i osnovnu infrastrukturu da napravi još veći i značajniji iskorak.

Smatram da je naša partija mnogo ispred ostalih političkih subjekata i u otklanjanju strukturalnih barijera koje limitiraju učešće žena u političkom životu Bosne i Hercegovine.

Naš odgovor na etničko fokusirane programe, odgovor nas mladih socijaldemokrata i naše partije treba da bude na društvenom dogovoru o statusu mladih, raspodjeli dohotka u cilju ostanka u našoj zemlji, stambenim pitanjima, obrazovanju, kulturi, zapošljavanju, kreativnost, stvaralaštvu i još mnogo toga.

Da, prihvatam politizaciju omladine, ali samo na ovim kriterijumima stvaranja "kulta mladih"! A da se može - može!

Sjajan potencijal

S ponosom ističem da sam bila juniorski prvak Bosne i Hercegovine u latino-američkim plesovima i da sam bila svjedok i tada, kao i sada, sa kakvim sjajnim potencijalom mladih naraštaja raspolaže naša domovina.

Ples je univerzalni ljudski jezik koje razumije cijelo čovječanstvo i svi smo imali osjećaj povezanosti bez obzira na ime i prezime, konfesiju i ostale nametnute i forsirane razlike.

Trenutak kada mi mladi prestanemo plesati i pjevati, tada društvo gubi dušu. Inače, mi plesači, mi kreiramo snove!

Moj san je mnogo bolja Banja Luka, puno ljepša Bosna i Hercegovina!", poručila je Starčević.