Svijet

Anonymousi hakirali web Kremlja i ruskih televizija pa pustili ukrajinske pjesme

“RUSI koriste bombe da ubijaju nedužne ljude, ali Anonymousi koriste lasere da ubiju stranice ruske vlade”, objavili su Anonymousi na Twitteru dijeleći objavu da je potvrđen pad stranica Kremlja, Dume i Ministarstva odbrane.

Ukrajinska telekom agencija objavila je da je više od šest stranica ruske vlade srušeno te da su hakirani ruski TV kanali i da se na njima puštaju ukrajinske pjesme.

“Anonymousi konstantno rade na tome da web stranice ruske vlade i ruskih medija ostanu van mreže kako bi se ruski narod oslobodio Putinovog stroja za cenzuru. Također, radimo na tome da ukrajinski narod online dobiva što više informacija”, napisali su na Twitteru Anonymousi.

Anonymousi su prekjučer objavili da kreću u cyber rat protiv ruske vlade. Jučer su hakirali web ruskog Ministarstva obrane i objavili njegovu bazu podataka.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
UŽIVO Veliki zaokret Njemačke, upravo počela uzbuna u više ukrajinskih gradova
1 godina

[…] 17: 44 – Kyiv Independent javio je da su srušene stranice Kremlja i zaista im se trenutno ne može pristupiti. Dodaju i da je ukrajinska telekomunikacijska agencija javila da je srušeno šest stranica ruske vlade. Anoynomousi, koji su najavili da kreću u cyber rat protiv Rusa, objavili su prije sat vremena da nastavljaju s napadima. Više pročitajte OVDJE. […]