Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 800 ml vode
- 5 kašika šećera
- 250 g maslaca
- 1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- U posudu stavite vodu, šećer, maslac i čokoladu pa kad se sve otopi i prokuha, skinite s vatre i dodajte keks.
- Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upiju tekućinu. Kako budete miješali, keks će se lomiti.
- Izlijte smjesu u dublji pleh veličine 30x40 cm.
- Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje pa sve dobro izmiješajte. Prelijte glazuru preko kolača.
- Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.