Region

Brnabić: Vulin je zaslužio mjesto direktora BIA, ali pomogle su mnogo i zapadne sile

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postavljanje Aleksandar Vulina na mjesto direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) zaista zasluženo. Dodala je da misli da su razne zapadne zemlje i zapadne sile mnogo pomogle da on bude postavljen na tu funkciju.

Kako je rekla čini joj se da nisu dobro razumjeli način na koji funkcioniše Aleksandar Vučić. Koji na prvom mjestu cijeni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju u interesu građana Srbije.

„On je ostavio da Savjet za nacionalnu bezbjednost ne odlučuje o tom pitanju više od mjesec dana. I trpio ogromne pritiske. Uglavnom su zapadne sile govorile da to nikako ne smije da bude Aleksandar Vulin. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da kada bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji obično se desi da bude suprotno. Kada kažete da ta i ta osoba ne može. Upravo toj osobi skoče šanse da upravo bude na tom mjestu za koje su rekli da ne može“, rekla je Brnabić.

Premijerka je podsjetila i sve koji kritikuju Aleksandra Vulina i u Srbiji, da je on rame uz rame sa predsjednikom Srbije. I uz tadašnjeg direktora BIA Bratslava Gašića, najuspješnije do sada sproveo borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

„Time je zajedno sa predsjednikom Vučićem stavio glavu u torbu. Ali je mafiju pobijedio. I to je nešto što danas ne čujem da priznaju. Ili da mu pripisuju kao zaslugu, a treba da mu se pripiše kao zasluga. Aleksandar Vučić je kao predsjednik taj rat protiv mafije najavio i započeo. Ali uz njega veliku ulogu u tome su definitvno imali Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin“, rekla je Brnabić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare