Sastojci:
- 1 šaka cherry paradajza
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/3 žličice morske soli
- 50 g sušenih rajčica u ulju
- 2 žlice svježeg lišća bosiljka
- sok od 1/4 limuna
- prstohvat papra
- 6 kriški baguettea
OPIS POSTUPKA: Paradjz operite, prerežite na pola i posložite u pleh obložen papirom za pečenje.
Prelijte maslinovim uljem i pospite solju i nasjeckanim češnjakom. Pecite u pećnici na 200 °C 20-25 minuta. Kriške baguettea pokapajte uljem od sušenih rajčica i pecite ih u pećnici uz rajčice 5 minuta.
Pečene rajčice pomiješajte s narezanim sušenim rajčicama, nasjeckanim bosiljkom, limunovim sokom i paprom. Premažite preko tostiranog kruha i poslužite.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta