recepti

Bruschette od paradajza. Prste da poližeš

Sastojci:

  • 1 šaka cherry paradajza
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/3 žličice morske soli
  • 50 g sušenih rajčica u ulju
  • 2 žlice svježeg lišća bosiljka
  • sok od 1/4 limuna
  • prstohvat papra
  • 6 kriški baguettea

OPIS POSTUPKA: Paradjz operite, prerežite na pola i posložite u pleh obložen papirom za pečenje.

Prelijte maslinovim uljem i pospite solju i nasjeckanim češnjakom. Pecite u pećnici na 200 °C 20-25 minuta. Kriške baguettea pokapajte uljem od sušenih rajčica i pecite ih u pećnici uz rajčice 5 minuta.

Pečene rajčice pomiješajte s narezanim sušenim rajčicama, nasjeckanim bosiljkom, limunovim sokom i paprom. Premažite preko tostiranog kruha i poslužite.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta