Životni stil

Brza supa koja ‘diže iz mrtvih’: Nakon nje bit ćete spremni za reprizu dočeka

Brza supa pileća supa sa rezancima i povrćem u tanjiru kašika

Nakon novogodišnje noći mnogima je ujutro potrebna okrepa kako bi se pripremili za reprizu dočeka. Ova brza supa doslovno 'diže iz mrtvih'.

Pileća supa savršeno je jelo nakon mamurluka jer ćete u jednom obroku dobiti proteine dobiti iz piletine, elektrolite iz supe i lako probavljive ugljikohidrate iz rezanaca. Djelovat će poput najboljeg lijeka.

Sastojci

2 kašike ulja
1 manji crveni luk
200 g pečene piletine
200 g smrznutog graška i mrkve
1 kocka za pileću supu
1,5 l vode
150 g (širokih) rezanaca
¼ kašičice slatke crvene paprike
so, biber

Priprema

U lonac stavite ulje i dinstajte sitno sjeckani crveni luk da požuti. Dodajte natrgano meso ili nasjeckano na kockice, grašak i mrkvu pa promiješajte.

Ulijte vodu, dodajte kocku za supu i rezance, slatku crvenu papriku, posolite i pobiberite pa kuhajte poklopljeno oko pola sata. Brza supa je spremna.

Poslužite supu dok je vruća.