Politika

Čamdžić za Raport o brutalnim uvredama: Zahiragić je nervozan, a ovo je još jedan očajnički potez SDA

Niz uvreda je prije nekoliko dana na Twitteru izrekao SDA-ov Haris Zahiragić na račun federalnog zastupnika Naše stranke Mirsada Čamdžića. Podsjetimo, Zahiragić mu je poručio: “Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji”. Nakon oštrih reakcija na Zahiragićev istup, on je uputio izvinjenje javnosti, ali ne i Mirsadu Čamdžiću. Čamdžić se do sada nije oglašavao u medijima, ali je za Raport progovorio o skandalu te uvredama koje je izrekao Zahiragić.

Nisam ništa pogrešno rekao

Kaže da je bio vrlo iznenađen kada je čuo šta je Zahiragić napisao.

"Gostovao sam u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića. Zajedno sa mnom bio je gost Fahrudin Skopljak. Emisija je bila vrlo dinamična i burna. Skopljak i ja smo imali diskusiju i razmjenu argumenata. Kada sam čuo za reakciju mladog kolege Harisa Zahiragića bio sam vrlo iznenađen. Pomislio sam da možda nisam rekao nešto u žaru diskusije što ne priliči. Došao sam kući i ponovo preslušao intervju. Onda sam shvatio da nisam ništa pogrešno rekao", kazao je Čamdžić.

Potom je dodao:

"Takvoj vrsti govora u javnom prostoru nema mjesta. Zaista sam iznenađen. Mi kao javne ličnosti ne smijemo slati ovakve vrste poruka u medijski prostor. Medijski prostor je ionako kontaminiran. Trebali bi da pokažemo političku kulturu i bonton", kazao je Čamdžić za Raport.

Između ostalog, Čamdžić se u razgovoru za Raport osvrnuo i na izvinjenje koje je Zahiragić uputio javnosti.

'Zahiragić je više puta reagirao na moje istupe'

"Sumnjam da će se SDA ograditi od ovakvih izjava. Izvinjenje nije upućeno meni, nego javnosti, što svakako treba uraditi. Volio bih da se relevantne institucije ograde od ovakvih stvari i da kritikuju. Mislim da ovakvu vrstu govora trebamo svesti na minimum", istaknuo je Čamdžić.

Čamdžić smatra da je vrlo moguće da se radi o još jednom očajničkom potezu SDA zbog gubitka vlasti i na federalnom nivou.

"Vrlo moguće da se radi o tome. Zahiragić je već nekoliko puta reagirao na moje istupe i to kada sam govorio da će SDA uskoro biti skinuta sa budžetskog kiseonika. I kazao sam da će to biti gubitak za ovu stranku. Vjerovatno izrevoltiran i uz jednu dozu nervoze, usudio se na ovakav istup u javnosti. Ne znam da li ima nešto direktno protiv mene. To bi Zahiragić trebao da kaže", zaključio je Čamdžić za Raport.