viralni hit

Cijeli život pogrešno koristimo rende: Postoji skrivena funkcija koja će mnoge raspametiti

Svi imamo svoju omiljenu stranu rendeta koju najčešće koristimo. Bilo da volite klasičnu stranu za ribanje, koja je savršena za pretvaranje bloka sira u hrpu finih, naribanih komadića, ili onu finiju stranu za nježno posipanje parmezana po tjestenini, svaki kuhinjski majstor ima svoj način.

No, jeste li ikada razmišljali o uskoj strani rendeta s horizontalnim prorezima? Ona često ostaje zanemarena i mnogi od nas se pitaju čemu zapravo služi. Poznata je pod različitim imenima – od „strane s oštricom“ do „mandoline“, a neki je čak zovu „WTF strana“, s obzirom na to koliko je njezina svrha nejasna.

Jedna korisnica Instagrama, poznata kao @jjwthebadhair, nedavno je podijelila video svog partnera koji otkriva pravu svrhu ove strane ribeža: rezanje sira. U videu, njen partner demonstrira kako pritiskom bloka sira gore-dolje po oštrici dobiva savršene, jednake kriške sira. "Savršene kriške!" ponosno izjavljuje, pokazujući rezultat.

I nije pogriješio. Prema blogu Marthe Stewart, široki horizontalni prorezi na ribežu dizajnirani su upravo za rezanje. Iako možda nisu tako učinkoviti kao mandolina ili oštar nož, savršeni su za brzo rezanje sira ili povrća poput krastavaca. Također su idealni za stvaranje širokih strugotina tvrdih i polutvrdih sireva, savršenih za ukrašavanje jela od tjestenine ili salata.

Otkriće ovog para brzo je postalo viralno, prikupivši preko 1,4 miliona pregleda. I dok su neki gledatelji tvrdili da su već znali za ovu funkciju, mnogi su priznali da su potpuno nesvjesni njene prave svrhe. "Što ste mislili da ta strana služi?“ upitao je jedan komentator, dok je autorica videa odgovorila: „Nikad nisam ni primijetila da postoji.“

Neki su ostali impresionirani novim saznanjem. „MOJ BOŽE, TO JE ZA TO!“ komentirao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: „Moj život je zauvijek promijenjen! Nisam imao pojma… kako?“

Ovo otkriće čak je potaknulo neke na promjenu svojih kuhinjskih navika. Jedan komentator je napisao:

„Koristim to za rezanje krompira kad sam prelijena,“ dok je drugi dodao: „Hvala vam. Prije sam cijeli dan rezao kriške jabuke za svoju djecu. Nikada više.“