najveća greška ćiro blažević govori osmijeh
Sport

Ćirina najveća greška u karijeri. Istina je bila sakrivena 34 godine, dosta je

Jučer ujutro umro je Miroslav Ćiro Blažević. Preminuo je dan prije svog 88. rođendan nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti. Legendarni trener i selektor pod kojim je hrvatska reprezentacija osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, umro je nakon duge borbe s rakom.

U Ćirinoj biografiji postoji niz anegdota, što istinitih, što lažnih kakve bivaju izmišljene kad neko postane mit kao što je Ćiro postao. Ona vjerovatno najspominjanija je o Ćirinom odnosu s Robertom Prosinečkim.

Najveća greška

“Postane li igrač, pojest ću diplomu”, navodno je rekao Ćiro kad je Prosinečki spakirao kofere, napustio Dinamo i otišao u Zvezdu.

Prosinečki je nakon toga postao legenda Crvene Zvezde, evropski i svjetski nogometni prvak s generacijom 1991. godine. Ćiro je u jednom intervjuu prije nekoliko godina objasnio što točno stoji iza te anegdote.

“Novinari su pisali da je Ćiro budala koja ne bi prepoznala talent da ga pogodi u glavu. Naravno da sam prepoznao njegov talent. Igrali smo protiv Želje u Zagrebu po potpisu ugovora s njim, a on je igrao i dao gol. Bio sam potpuno miran da će ostati s nama. Vrijeme je da se sazna istina, bila je sakrivena 34 godine. Ante Pavlović je poništio taj ugovor s objašnjenjem kako nije potpisan u prostorijama Saveza. I tako je Prosinečki otišao u Zvezdu”, rekao je Ćiro tada pa dodao:

Reći će istinu

“To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će reći istinu. Dosta mi je priča kako je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije istina, Robi je bio dijete, njega je vodio otac u društvu s Pavlovićem koji je imao veze u Zvezdi. Bio sam suviše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare