napravite i uživajte

Čokoladna torta, ne tražite dalje od ovog recepta

Čokoladna torta je omiljeni desert svih sladokusaca.

I dok postoje mnogobrojni recepti na temu čokoladne torte, klasik u vidu sočnog biskvita i bogate kreme od čokolade često je najbolji izbor.

S vama dijelimo upravo takav recept – jednostavan, a opet raskošan i savršeno ukusan:

Čokoladna torta

Sastojci:

Za biskvit:

200 grama tamne čokolade

150 g maslaca

200 g šećera

4 jajeta

100 g brašna

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli

Za kremu:

300 mililitara slatke pavlake

200 g tamne čokolade

50 g šećera u prahu (po želji)

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj, pa ostavite da se malo ohladi.

Umutite jaja i šećer dok ne postanu svijetla i kremasta smesa. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.

U drugoj posudi, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so, pa lagano dodajte u čokoladnu smjesu.

Sipajte u podmazan kalup i pecite 25-30 minuta, pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj.

Umutite slatku pavlaku dok ne dobije čvrst oblik. Polako dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se sve ne sjedini.

Kada je biskvit ohlađen, presjecite ga na pola. Na donji dio stavite polovinu kreme pa poklopite gornjim dijelom biskvita.

Prekrijte ostatkom krema i ukrasite po želji (čokoladne mrvice, voće, orašasti plodovi…).

Ostavite tortu u frižideru najmanje 2-3 sata ili, idealno, preko noći kako bi se svi ukusi fino povezali. Sjecite tortu na željeni oblik i uživajte, prenosi City Magazine.