imat će svog kandidata

Definitivno propao pokušaj SDA da u Sarajevu napravi svoju trojku/četvorku: Odbili podržati Efendića za načelnika

Prema svemu sudeći pokušaj SDA da u Sarajevu napravi svojevrsnu trojku ili četvorku - definitivno je propao.

Jasno je to sad i iz objave SDA Novi Grad u kojoj se poručuje predsjedniku SBiH-a Semiru Efendiću da ga neće podržati u utrci za načelnika Novog Grada.

"Kolegij SDA Novi Grad Sarajevo, je na sjednici održanoj 15.05.2024. godine razmatrao izvještaj Kadrovske komisije. Konstatirano je da su Mjesni odbori nominirali veliki broj veoma kvalitetnih kadrova, te da je Komisija imala puno posla, ali i posebnu odgovornost prilikom selekcije kandidata.

Stav OO SDA NG je da SDA, kao najjača stranka u BiH, treba imati kandidate za sve pozicije na predstojećim izborima. SDA Novi Grad će izaći sa listom obrazovanih, stručnih, kompetentnih i sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima i potrebama građana Novog Grada.

Kada je u pitanju pozicija načelnika, u opticaju je više kandidata, od kojih će izabrani, uz podršku predsjednika i kompletnog Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo SIGURNO biti najbolji načelnik za sve naše sugrađane", naveli su u objavi.

Dakle, iako se razgovaralo o tome da SDA, zajedno sa DF-om i NES-om podrži Efendića od toga nema ništa.

Zanimljivo je da je prije dva dana SDA dobila odbijenicu od NES, iz kojeg su istakli da će samostalno izaći na izbore u Sarajevu.

Za sada je jedina čvrsta veza ona između SDA i DF-a. Poznato je da se u SDA razmatra, a što je potvrdio i Bakir Izetbegović, da se kao kandidat za načelnika Općine Centar podrži DF-ov Dennis Gratz.