Dević: Nismo zadovoljni
Politika

Dević: SDA nije zadovoljna. Ako mi ne napravimo vlast u KS, kao opozicija ćemo biti još kritičniji

SDA-ov Mahir Dević danas je gostujući na TVSA kazao da nisu zadovoljni rezultatom u Kantonu Sarajevo.

“SDA je napravila odličan rezultat u BiH. Kada je u pitanju KS nismo zadovoljni. Očekivali smo malo bolje. Ali do kraja brojanja trebalo bi da SDA bude pobjednička stranka u KS”, rekao je Dević.

Očekivali više

“Očekivali smo bar nekoliko hiljada glasova više. Ali, šta je tu je. Bit ćemo pobjednici, ali ne sa značajnom razlikom”, naveo je dalje Dević.

On je istakao da je u drugim kantonima bolje stanje.

Što se tiče formiranja vlasti u KS, Dević kaže da postoje intervni razgovori.

“Ovo sada kako izgleda, blokovski, neka dva bloka, koja su prilično podjednako jaka, ne obećava stabilnost bilo kome ko je napravi”, naveo je Dević koji je bio nosilac liste SDA za KS.

Govoreći o koalicijama on misli da će biti teško formirati većinu.

“Ako imate praksu da je 12 zastupnika napustilo stranke, oni to zovu demokratija, mi kažemo politička korupcija. Mi SDA to tako nazivo. Demokratski nije, ali šta stoji iza to trebaju raditi istražni organi. Svaka većina ispod 22 ruke neće omogućiti razvoj Kantona. Smatram da je potrbna široka koalicija. Da ta vlada opstane mandat, da ti ljudi mogu nešto realizirati”, smatra Dević.

U ovom trenutku SDA može okupiti 17 ‘ruku’.

“Ne znam ko je spreman praviti vlast sa 19 ruku. U politici ništa nije sigurno”.

“Pružamo ruku”

On kaže da će SDA, ako preuzme vlast, imati u prioritetu čak 38 infrastrukturnih projekata.

“A ako budemo opozcija, bit ćemo još kritičnije nego u ovom mandatu. Bio je opći dojam da smo jaka opozicija. Bilo nas je malo, ali smo bili organizirani”, naveo je Dević.

Kaže da će on učestvovati u razgovorima.

“Predsjednik je rekao da prvo moramo pobijediti pa da onda pružamo ruku. Ali čekamo svi zvanične rezultate. Od jednog ili dva mandata puno toga zavisi”, rekao je Dević.

On je izrazio želju da SDP uđe u koaliciju sa SDA kako bi vlast bila stabilna. Ne samo u KS, nego i na nivou Federacije BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare