osigurao opstanak

Đurbuzović za Raport: U nama je Željin DNK, sposobni smo i zdravi da nastavimo voditi ekipu

(Foto: FK Željezničar)

Hajrudina Đurbuzovića pozvali smo jučer u prijepodnevnim satima s pitanjem koje sve zanima - hoće li ostati na klupi Fudbalskog kluba Željezničar s obzirom na signale da se na Grbavici razmatraju i druge opcije?

Iskusni stručnjak rekao nam je da je želja njega i njegovog stručnog štaba nastaviti posao, pogotovo što su ekipu preuzeli šest kola prije kraja sezone, u trenutku u kojem su "Plavi" strahovali za opstanak, a potom serijom od pet pobjeda i jednim remijem Želju sa začelja odveli u "mirnu luku".

"Sposobni smo, zdravi i željni da nastavimo započeti posao, pogotovo što u odnosu na trenutak u kojem smo preuzeli ekipu slijedi mnogo povoljniji period.

Pruža nam se šansa da prođemo kompletne pripreme, oblikujemo ekipu po nekim našim mjerilima, stvorimo osnovu da se uključimo i u borbu za Evropu...", govori Đurbuzović.

A na pitanje kako komentira glasine o mogućoj promjeni na klupi, odgovorio je riječima:

"To nije pitanje za mene. Imam važeći ugovor i zaista ne razmišljam o tome.

Uostalom, mislim da rezultati nešto govore o tome kako smo radili uz još jednu bitnu stvar - u nama, a tu mislim na moj stručni štab, je Željin DNK. Mislim da i to nešto znači".

Ipak, nakon što smo razgovarali sa Đurbuzovićem uslijedila je vijest da je on u srijedu u poslijepodnevnim satima na sastanku s klupskim rukovodstvom predao izvještaj nakon kojeg će Upravni odbor odlučiti da li će zadržati aktuelni stručni štab ili će krenuti u nekom drugom pravcu.

Kako smo jučer pisali, spominje se da je Denis Ćorić, dosadašnji trener Posušja, kandidat za novog šefa struke, dok se ime Elvira Rahimića, bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, povezuje sa dužnosti novog sportskog direktora premijerligaša iz Sarajeva.