Politika

Dodik: Doći ćemo u Parlament BiH da glasamo za smjenu Podžića. Mi smo spremni za razgovor

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost, te da će Narodna skupština Srpske u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju.

Sa Dačićem je razgovarao o međusobnoj saradnji republike Srpske i Srbije. Dodik je kazao da Srbija i Republika Srpska pokazuju da mogu u demokratiji samostalno da upravljaju svojim resursima.

Na pitanje novinara da li će sutra prekinut bojkot u radu Parlamenta, Dodik je kazao:

“Već jednom smo rekli da će sutra doći na sjednicu kako bi glasali za smjenu ministra Sifeta Podžića. Mi smo uvijek spremni za razgovor. Mi nećemo razgovarati samo sa Christianom Schmidtom”, kazao je Dodik.

Između ostalog, on je istaknuo da neće razgovarati sa Schmidtom sve dok on ne bude relevantan.

“Nema potrebe da prihvatimo imenovanja stranaca. Mi smo jasni. I onda govore da je to grubo što mi radimo, ali grubo je ono što oni rade. Mora se to jednom više zaustaviti. Sve što smo tražili nisu ispunili. Sve prevare i blefovi do blefova. Tražili smo da se reguliše rad Ustavnog suda i dobili smo ništa. Dobili smo Ustavni sud koji donosi da oduzme šume i onda smo mi ti koji nećemo da razgovaramo. Mi hoćemo da razgovaramo ali budite sigurni da ćemo braniti interese RS. Ono što je dio naše strategije mi ćemo to učiniti”, istaknuo je Dodik.

Na samom kraju on je kazao kako će SNSD održati sjednicu na Palama kako bi razgovarali o svojim političkim opredjeljenjima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare