Politika

Dodik: Nisam ja tolika zvjerka da me NATO otme, ali je čudno da to ne demantuju

Milorad Dodik danas je komentirao sulude navode o tome da NATO navodno planira njegovu otmicu.

On dao izjavu nakon sastanak rukovodstva SNSD-a, te je rekao da “ne vjeruje da je NATO na to spao, ali da brine to što niko nije demantovao te informacije”.

“Ne vjerujem da sam ja baš takva zvijerka da bi to oni tako radili, ali vidim da je to privuklo pažnju. Prvi poziv koji mi je stigao je bio od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao da njoj obašnjavam o čemu se tu radi.

Mene sad već može da zabrine činjenica da iz NATO niko nije demantovao takve informacije, ali šta da radimo. Da vam kažem, nisam to ni pročitao, ne znam šta je suština, ali čujem da će NATO nešto preduzeti protiv mene. Mislim da NATO nije spao na to, ali vidjećemo. Ništa nije sigurno u današnjem svijetu”, rekao je Dodik.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

“BiH nije ugrožena, ni od strane Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocjena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovdje u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema bezbjednosnih izazova i da joj ne prijeti esklacija nasilja”, rekao je on i dodao da BiH ne prijeti nikakva opasnost.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare