optužuje ambasadu

Dodik o novim sankcijama: Muslimani se smiju, ali ko se zadnji smije, najljepše se smije

Mislio sam da ne komentarišem, ali ono što je veoma jasno jeste da se radi o nizu spakovanih propagandnih trikova, kaže lider SNSD-a

Posljednje američke sankcije pojedinim preduzećima i privrednicima su niz laži i spakovanih propagandnih poruka, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da "Ambasada Sjedinjenih Američkih Džava čini sve da potkopa značajan dio ekonomije Republike Srpske", poručio je lider SNSD-a.

"Mafija, mreža..."

"Mislio sam da ne komentarišem, ali ono što je veoma jasno jeste da se radi o nizu spakovanih propagandnih trikova koji trebaju da okvalifikuju ili asociraju na nešto kao što je mafija, mreža, sistem finansiranja.. Sve su to laži.

Kao, vjerovatno se se prebacuje novac putem nekih kanala. To Amerikanci koriste kad nemaju nikakve dokaze", poručio je Dodik.

Dodaje da "američka Amasada sa domaćim žbirovima čine to da bi potkopali ekonomiju".

"Radi se ukupno, koliko sam mogao da spoznam, oko 700 ljudi koji rade u tim firmama", kaže Dodik, dodajući da je "iznenađen površnoću američkog izvještaja".

"A zamislite tu Ameriku koja sankcioniše dva medija u RS. Zato što promoviše neku politiku. BN (BH televizija iz Bijeljine, op. a.) promoviše američku politiku, pa što njima ne uvedu sankcije?

To je dozvoljeno, čak i korisno. Znamo da opozicijom upravlja BN. Da njih nema, ne bi bilo ni opozicije”, rekao je Dodik i nastavio:

Zagorča se život mnogima

“Zamislite da američki ambasador u Sarajevu štiti srpski narod. Murphy (Michael Murphy, američki ambasador u Bosni i Hercegovini) je obični kretenčina. Vjerujem da to nije Amerika. Muslimani se smiju, njima je lijepo. Ne bi želio da budem bukvalan, ali ko se zadnji smije, najljepše se smije.

To nije način na koji BiH može da se gradi. Nije lako, zagorča se život mnogima. Onda idu njihove advokatske firme i nude da one za pet miliona skinu te sankcije.

Ako mogu biti mafijaši, nema većih od njih. Sad oni pokušavaju da od Milorada Dodika i njegove porodice naprave nešto koruptivno.

Da mogu da nađu nešto, mislite li da me ne bi proganjali za korupciju? Ne bi izmislili onog Schmidta (visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt) da nametne zakon, ističe Dodik.

Kaže da su četiri puta u prethodnih sedam godina vršili finansijsku obradu svih članova njegove porodice.

Nisu izašli javno

"Nikada nisu izašli javno s tim. Neka izađu, pa da vidimo. Usput, Bidenov sin zaglavio u zatvoru zbog droge i oružja i to je fer. Možda bi mi onda trebali uvesti sankcije Bidenu (američki predsjednik Joe Biden).

Da se sprdamo. Zanimljivo mi je da kažemo da RS uveden sankcije Bidenu i njegovom sinu narkomanu i zabranimo ulazak u RS.

Uvode sankcije mojoj kćerki i sinu jer sarađuju sa mnom. S kim da sarađuju? Sa Murphyjem? I Murphy će biti bivši.

Nama je važno da osiguramo da dva medija ATV i UNA nastave da rade. Strašna je stvar da to što se stalno zagovara, sloboda medija i demokratija, to ne možemo da vidimo kod njih.

A šta je sa vašim kolegama u RS ili BiH? Jeste li čuli da je neko rekao to se ne radi. Toliko o hrabrosti, objektivnosti i slobodi govora”, rekao je Dodik.