Politika

Dodik ponovo piše žalopojke. Sad se žalio predsjedniku Generalne skupštine UN-a na Komšića. Raport u posjedu pisma

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ponovo šalje pisma međunarodnim institucijama u kojima kuka. Sad je poslao pismo predsjedniku 76. Generalne skupštine UN-a Volkanu Bozkiru.

Raport je u posjedu pisma koje je Dodik poslao. U njemu se između ostalog, navodi kako mu se obraća zbog vrlo složene političke situacije koja je, kako on navodi, uzrokovana jednostranim, nedemokratskim djelovanjem nekih predstavnika međunarodne zajednice.

“U svojstvu srpskog člana Predsjedništva BiH i u svjetlu vrlo mogućeg interesa bilo kojeg od članova Predsjedništva (bilo predsjedavajućeg ili bilo kojeg od dva člana) da se službeno obrati 76. Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda u ime Bosne i Hercegovine. Dopustite mi ljubazno podsjetiti da BiH ima složeni izborni sistem, a u ovom trenutku vrlo složenu političku situaciju uzrokovanu jednostranim, nedemokratskim djelovanjem nekih predstavnika međunarodne zajednice.

Ovim putem vas također obavještavam da-zbog internih Pravila i procedura koji reguliraju dužnosti i obaveze kolektivnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine-nijedan predstavnik iz Bosne i Hercegovine trenutno nije ovlašten dati izjavu pred bilo kojim međunarodnim tijelo ili forumom u ime Bosne i Hercegovine, uključujući 78. Opću skupštinu Ujedinjenih naroda.

Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakvu odluku o predstavljanju na 76. Općoj skupštini Ujedinjenih naroda”, istaknuto je u pismo koje posjedujemo”, naveo je Dodik.

Također, navodi i da smo “svjedoci situacija kada neki dužnosnici zloupotrebljavaju međunarodne forume, događaje i sastanke različitih tijela iznoseći neusklađene i neovlaštene izjave koje ne odražavaju stav svih relevantnih aktera u BiH”.

“U slučaju takvog nastojanja, imajte na umu da govornik, bez obzira na čin ili poziciju koju zauzima, daje izjavu samo u svoje ime, iznoseći je bilo osobno ili stranačka gledišta, ali pod ni u kakvim okolnostima ne treba smatrati da je takva izjava podataka u ime BiH. Isto se odnosi i na bilo kojeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Zlonamjerna politička mantra, za koju se očekuje da će biti predstavljena u govoru Željka Komšića, koji je više puta isticao samo jednu etničku pripadnost kao pokretač svih problema u BiH, jednostavno je neistinita i odražava kontinuiranu praksu te teze. Posljedično, ukupna politička situacija u BiH je nestabilna, a ovu nestabilnost podržava međunarodna zajednica koja odlučuje zatvoriti oči pred pokušajima poput slova ovog sadržaja”, zaključuje Dodik u pismu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare