Životni stil

Domaće njoke recept

Sastojci:

  • 600 g špinata
  • 500 g ricotta sira
  • 100 g naribanog parmezana
  • 70 g brašna
  • 2 velika žumanceta
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog bibera
  • 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • 60 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Skuhajte špinat, na oko 2 minute,  u velikoj šerpi i povremeno ga promiješajte. Ocijedite ga i nasjeckajte.

U zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, parmezan, brašno, žumanca, so, biber i muškatni oraščić. Oblikujte tijesto.

Radnu površinu kuhinje pospite brašnom. Tijesto stavite na nju i razdvojite ga na četiri dijela. Svaki dio dobro razvaljajte kako bi dobili dugačku masu tijesta u obliku valjka. Zatim narežite njoke, na dužinu od 2 do 3 centimetra. Prenesite ih na lim za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta.

Njoke dodajte u šerpu vrele slane vode. Kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu i onda još 4 minute. Izvadite ih iz vode i stavite na tanjir.

Možete ih pripremiti dan ranije i ohladiti ili ih možete poslužiti odmah uz recimo maslac i naribani sir.