Magazin

Domaći rezanci za supu – recept

Priprema domaće tjestenine jedan je od onih terapeutskih zadataka kojima ovih dana pribjegavamo.

Rezanci za supu bi trebali biti tanki, ali to zavisi od vašeg odabira i aparata koji koristite.

Naravno, tjestenina se možeš napraviti i bez aparata, ali proces će trajati nešto duže.

Valjajte je dugo i strpljivo, a zatim duge mlince preklopite po širini i režite oštrim nožem na tanke rezance.

Sastojci:

500 g oštrog brašna

5 jaja veličine M

Kašika maslinovog ulja

Priprema: Umijesite čvrsto, ali glatko tijesto od brašna, jaja i malo maslinovog ulja. Ako ćete tjesteninu koristiti odmah, slobodno je posolite. Kada tijesto dotaknete prstom i ono se vrati u početno stanje, znat ćete da ste odradili dobar posao.

Tada ga upakujte u plastičnu vrećicu i pustite da odstoji pola sata. Tijesto narežite na jednake komade, dobro ga pobrašnite pa nekoliko puta razvaljajte uz pomoć aparata za pripremu tjestenine.

Moguće je sve obaviti ručno, ali imajte na umu da će ti to oduzeti više vremena i energije. Tanke mlince pažljivo premjestite na čisti stolnjak pa ponovite postupak s preostalom tjesteninom.

Do trenutka kada završite pripremu mlinaca, oni prvi će se već lagano osušiti. Narežite ih na manje dijelove pa ih uz pomoć nastavka za rezance za juhu usitnite. Rasporedite ih po stolnjaku kako se ne bi zalijepili pa ih ostavite preko noći da se suše.