Vijesti

Dragan Stevanović: Sad je upitna legalnost svih odluka Sebijine Ljekarske komore KS

Dragan Stevanović na svom je profilu na Facebooku komentirao tekst Raporta u kojem smo otkrili da je Kantonalni sud u Sarajevu odbio žalbu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Žalbom je pokušano osporavanje presude Općinskog Suda od 6. septembra 2019. godine. Tom presudom je utvrđeno da je nastavak 5. Izborne skupštine Ljekarske komore KS koja je održana 20. decembra 2018. godine sazvan i održan na nezakonit način.

Dragan Stevanović: Mentalitet velikog broja ljekara

“Sada su upitne legalnosti svih odluka LJKKS unazad četiri godine pa i izbori u Komori FBiH. Mene ne brine činjenica da su Sebija, Enra i slični spremni da podmetanjima, prijetnjama i silom ovladaju Komorom.

Mnogo više me brine mentalitet velikog broja ljekara koji su zbog ličnog komoditeta pristajali na to. Na sreću bilo je i hrabrih koji su čuvali dostojanstvo profesije!”, objavio je Stevanović, inače poznati sarajevski ljekar i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Podsjetimo, sporna izborna sjednica Ljekarske komore KS održana je u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izabrana Miladinović

Tada je na čelo Komore izabrana Ksenija Miladinović, čime je ova institucija praktično stavljena pod direktnu kontrolu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Miladinović je na čelo Komore došla sa KCUS-a i bliska je trenutnoj direktorici Izetbegović.

Drugi kandidat bio je aktuelni direktor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš prof. Ismet Gavrankapetanović.

On je tada sa tridesetak delegata napustio sjednicu zbog neregularnosti u izbornom procesu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
happy calendar
happy calendar
1 mjesec

ako su izrabai 2018, kad im regularno ističe mandan?