Vijesti

Drama u Sarajevu: Policija nakon potjere uhapsila četiri osobe koje su krijumčarile migrante

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na području općine Ilidža oko ponoći kontrolisali tri putnička vozila u kojima je zatečeno 12 migranata i 4 državljanina BiH, tri muškarca i jedno žensko lice, nastanjeni na području Kantona Sarajevo.

Vozač jednog od ova tri vozila se odbio zaustaviti na znak policije, te se policija dala u potjeru za istim i zaustavila ga u vrlo kratkom vremenu.

Jedno muško lice, inicijala M.D., državljanin BiH, je fizički napalo policijske službenike, nanijevši dvojici lakše tjelesne povrede i oštetivši jedno službeno vozilo, te su policijski službenici, upotrebom sile, ovo lice stavili pod kontrolu.

Slobode su lišena četiri državljanina BiH, te su zadržani i migranti, a pronađena je i određena količina droge, municije i jedna odbačena puška.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, kako Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tako i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je naložio da se u slučaj uključe i policijski službenici Državne Agencije za istrage i zaštitu, zbog sumnje da je, pored više počinjenih krivičnih djela propisanih KZ FBIH, počinjeno i krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BIH.

U toku su uviđajne radnje i pretresi vozila i lica, rasvjetljavanje i dokumentovanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj s obilježem više krivičnih djela, te će više informacija u vezi s ovim biti poznato po okončanju ovih aktivnosti, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare