Screenshot/TVSA
Politika

Efendić o hapšenjima: Volio bih da je pravna država proradila, ali mislim da je važniji epilog

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH i načelnik općine Novi Grad u razgovoru za TVSA govorio je o novim policijskim akcijama, političkoj sceni, situaciji u stranci, kao i o mnogim drugim temama.

Ovih dana su učestale nove policijske akcije u Sarajevu, gdje su na nekoliko lokacija izvršeni i pretresi. Efendić kaže kako o mnogima zna samo ono što je pročitao u medijima.

Međutim, govoreći o privođenju Ibrahima Hadžibajrića, Senaida Memića i Abdulaha Skake, Efendić je jasno izrazio svoj stav i nezadovoljstvo samim načinom privođenja navedenih bivših načelnika i jednog gradonačlenika, nekadašnjih kolega iz SDA, rekavši kako nije bilo potrebe za takvim ponižavanjem.

“Ja bih kao i većina građana Bosne i Hercegovine volio da je ovo dokaz da je pravna država počela da živi. Ali ja se bojim da to nije tako, baš zbog načina ovog jednog kampanjskog pristupa u tim poslovima. Mislim da bi bilo u redu da se riješio slučaj Memić, pa da se time pokaže da je pravosuđe postalo efikasno. Sada imamo jednu pravosudnu akciju, koja traje nekoliko dana i koja se indikativno dešava nakon promjene vlasti, a u suštini to ne bi trebalo da ima nikakve veze, barem teoretski u našoj državi ta pravosudna vlast i izvršna vlast ne bi smjele da imaju ikakve veze. Ali očito je da to nisu događaji koji su nepovezani i zbog toga se na neki način može reći da se ipak vidi neka vrsta političke konekcije. Naše pravosuđe je postavljeno na pogrešan način. Dokle god imamo VSTV kao tijelo koje postavlja i tužioce i sudije, to ne postoji nigdje na svijetu. To mora biti odvojen proces. Svugdje na svijetu je to odvojeno“, kazao je Efendić.

Istakao je kako je posebno razočaran načinom privođenja Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva, koji, prema njegovom mišljenju, nije zaslužio privođenje lisicama.

Na pitanje da li takvo privođenje smatra političkom odmazdom, Efendić kaže:

“Ovo je jedna vrsta medijske kampanje, da se vidi kako se ljudi privode u lisicama, da se vidi da je pravna država proradila, ali mislim da je važniji epilog”, kazao je Efendić za TVSA.

Podsjetimo, u jučerašnjoj akciji pripadnika SIPA-e uhapšen je i Elvis Hodžić, odbornik Stranke za BiH u Općini Novi Grad Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
5 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Farkas
Farkas
3 dana

Da su nekog iz NiPa svezali i uhapsili ne bi ni Semir ni Rejs progovorili.

trubadur
trubadur
3 dana

ćuj kaže ”nije uredu, došao čojk čak iz azije a oni njega u hapsanu” ćuj kaže ”mnogo je dao za raJEVOSA,, A TEK ĆE VIDJETI koliko je uzeo

trubadur
trubadur
3 dana

po ovim svim izjavama samo su sdfa-afaši tj sdfa-ovci bošnjaci , a iz drugih stranaka nisu bošnjaci

palenta
palenta
3 dana

ko se nije skrio magarac je bio-Mahmuljin, memoari 2023

Jasa Bosna
Jasa Bosna
3 dana

Hoće li iko hapsiti ovog narodnog ppapka i ivicu da li je on sljedeći konačno??