ugasio naloge elon Musk u pozadini logo twittera
Tehnologija

Elon Musk nemilice dijelio otkaze u Twitteru. Sada mijenja taktiku

Nakon što je novi vlasnik Twittera Elon Musk uposlene pozvao da budu spremni na duge radne sate ili da daju otkaz, mnogi su počeli napuštati kompaniju.

Portal ”The Verge“, koji se bavi vijestima iz svijeta tehnologije, objavio je da su poruke o otkazima mnogih uposlenih saopćene putem Slacka. To je kanal za interno dopisivanje u Twitteru.

”I tako sam nakon 12 godina napustio Twitter”, napisao je inžinjer Satanjeev Banerjee.

Elon Musk se sastao sa ključnim osobljem

Drugi zaposlenik je napisao kako je ”rad završio u Twitteru 1.0“. Dodo je da ”ne želi biti dio Twittera 2.0”.

”Ovo mjesto napuštaju svi koji su ga učinili iznimnim. Osoblje koje ostane, koliko god radili, teško će spasiti Twitter“, napisao je jedan od uposlenika.

S druge strane list “The New York Times“ objavio je kako se Musk sastao s “uposlenicima čiji je rad ključan“. Pokušao je spriječiti njihov odlazak.

”S nestrpljenjem čekamo da s vama radimo u uzbudljivoj budućnosti Twittera“, napisao je u poruci nekolicini uposlenika koju je objavio CNN.

”The New York Times“ je javio kako je Twitter zbog odlaska uposlenika privremeno zatvorio urede. Navedeno je kako će uredi biti otvoreni 21. novembra.

Međutim, detalji o razlozima zatvaranja nisu poznati.

U srijedu kada je Musk uposlenike pozvao da budu spremni na dugo radno vrijeme ili daju otkaz u roku 36 sati. Kompanija je imala 2.900 uposlenih.

Musk je u elektronskoj pošti napisao kako će oni koji daju otkaz dobiti otpremnine u iznosu od najmanje tri plate.

Opisao tešku ekonomsku klimu

On je ranije opisao tešku ekonomsku klimu za kompanije poput Twittera koje se gotovo u potpunosti oslanjaju na oglašavanje kako bi zaradile novac.

“Bez značajnih prihoda od pretplata, postoji dobra šansa da Twitter neće preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu. Trebamo otprilike polovinu našeg prihoda da bude pretplata”, rekao je Musk.

On je zaposlenicima rekao da je prioritet bio razviti i pokrenuti Twitterovu novu uslugu pretplate. Ona iznosi 7,99 dolara mjesečno. Pretplata uključuje plavu kvačicu pored imena plaćenih članova. Ova oznaka je prije bila samo za potvrđene račune.

Milijarder je nedavno rekao na konferenciji bogatih investitora u New Yorku da je za kupovinu Twittera dao previše novca. Kazao je da je želio da se povuče iz sporazuma, javio je BBC.

Jedan od najbogatijih ljudi svijeta je kupio društvenu mrežu Twitter za 44 milijardi dolara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare