Sport

Engleski mediji otkrili gdje Pjanić nastavlja karijeru: Čeka se samo pristanak Barcelone

Miralem Pjanić sasvim sigurno neće nositi dres Barcelone sljedeće sezone, to je barem svima jasno. Ono što ostaje nepoznanica jeste naredna destinacija bh. reprezentativca.

Pjanić se povezivao sa povratkom u Juventus, no čini se da su čelnici Juventusa “bacili oko” na neke mlađe i perspektivnije igrače.

Sa druge strane Barcelona bi najradije iskoristila Pjanića za razmjenu sa Napolijem. Odnosno da Mire krene u smjeru Italije, a Fabian Ruiz u suprotnom smjeru.

No, ta opcija čini se neće proći ni kod Pjanića, a ni kod predsjednika Napolija De Laurentiisa.

Engleski mediji su objavili da postoji i treća opcija koja se čini i najizglednijom. Naime, kako otočki mediji tvrde Everton želi dovesti Pjanića koji bi zamijenio Toma Daviesa koji je na izlaznim vratima kluba.

Prema navodima engleskih medija Everton bi za Pjanića ponudio 25 miliona eura, što je odličan posao za Barcelonu kojoj je novac prijeko potreban.

Ipak, ostaje da vidimo šta će predsjednik Barcelone Laporta odlučiti da li će forsirati razmjenu koju Pjanić ne želi ili će uzeti novac koji mu se nudi za bh. veznjaka.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare