Sport

FIFA odredila domaćina i datum odigravanja Svjetskog klupskog prvenstva

Sljedeće izdanje Svjetskog nogometnog klupskog prvenstva, koje se trebalo održati u decembru u Japanu održat će se od 3. do 12. februara u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je FIFA u ponedjeljak.

Premještanje turnira bilo je poznato od oktobra, ali FIFA nije odredila datume čekajući da se iskristalizira ko će biti pobjednici svih sedam konfederacija uz predstavnika zemlje domaćina.

Ždrijeb koji će se održati danas u 17 sati u Parizu odredit će osam utakmica tog natjecanja koje je trebalo prijeći na 24 momčadi od ove godine, što je poremetila pandemija koronavirusa.

Među klubovima koji će učestvovati na svjetskom klupskom prvenstvu je Chelsea, pobjednik Lige prvaka, brazilski Palmeiras, koji je upravo osvojio drugi put zaredom Copa Libertadores, meksički Monterrey i egipatski Al-Ahly te saudijski Al Hilal, Al Jazira iz UAE i novozelandski Auckland.

PROČITAJTE  Povreda Karima Benzeme. Da li je to razlog za paniku u Realu?

Katar je početkom ove godine bio domaćin zadnjeg izdanja klupskog prvenstva na kojem je naslov osvojio minhenski Bayern.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare