male tajne velikih...

Genijalan trik kako humus učiniti kremastijim

Humus od slanutka zaista je jednostavno jelo za pripremu, koje vam omogućuje da svoju porciju mahunarki (slanutka, ali ne samo) konzumirate na ukusan način – možda obogativši sendvič, pitu ili piadinu.

Kao što uvijek biva kada su u pitanju jednostavna jela s malo sastojaka, mali “trikovi” u pripremi mogu učiniti veliku razliku u konačnom uspjehu jela.

Mnogi profesionalni kuhari predlažu dodavanje nekoliko kockica leda u multipraktik zajedno sa slanutkom, tahinijem, maslinovim uljem i limunovim sokom, kako bi se dobila profesionalna konzistencija.

Kockice leda sadrže sitne mjehuriće zraka koji se ugrađuju u humus tokom miješanja.

Poput mućenja bjelanjaka ili miksanja sladoleda, blender razbija led, učinkovito ugrađujući mjehuriće zraka u humus za laganu, pahuljastu teksturu.

Samo pomiješajte sastojke, dodajte kockicu leda u smjesu i izmiksajte u multipraktiku.